3D tlač je už súčasťou výrobných procesov, ktoré sa označujú ako aditívna výroba. Stáva sa vskutku užitočnou a využívanou v industriálnej a konštrukčnej sfére, medicíne, potravinárskom, farmaceutickom priemysle, … .
Prinášame vám ukážku aké využitie má aditívna výroba napríklad v automobilovom priemysle.

V automobilovom priemysle sa aditívna výroba stáva čoraz väčšou prioritou a ďalší vývoj a produkcia ukazuje, že bez tejto technológie sa v budúcnosti automobilky nezaobídu.

Nové nápady môžu byť implementované rýchlejšie, čím dokážete šetriť čas aj peniaze. Rýchlosť produkcie prináša obrovskú výhodu oproti konkurencii.
Pomocou aditívnej výroby sú vyvíjané rôzne súčiastky a prototypy a tým je umožnený rýchly vývoj finálnych dielov do masovej výroby. Od prototypov, úchytiek, prípravkov až po koncové diely sa táto technológia stáva štandardom, čo umožňuje použitie rôznych pevných, tvrdých ale aj flexibilných materiálov.
German RepRap je dodávateľom 3D tlačiarní už niekoľko rokov pre BMW Group.

Germap RepRap x500 je využívaná napríklad pri výrobe prvých prototypov v počiatočných fázach vývoja, vďaka čomu dokážete efektívne skracovať termíny a znižovať náklady pri zachovaní požadovanej kvality.

Možnosti aplikácie aditívnej výroby v automobilovom priemysle sú veľmi široké. Od klasických súčiastok, náhradných dielov pri veteránoch ( ktoré sa už nevyrábajú ) až po ďalšie doplnkové diely a koncové súčiastky.

Jednou z najväčších výhod je aj vysoký stupeň voľnosti konštruktérov pri dizajnovaní a vývoji. Umožňuje vývojárom prichádzať s celkovým novým prístupom k dizajnu a ich funkciám. Komponenty s komplexnou geometriou a štruktúrou ako aj použitie bionických tvarov, ktoré by boli len veľmi ťažko ak vôbec možné vyrobiť bežne dostupnými technológiami, sú tak dostupné relatívne jednoducho a rýchlo.

German RepRap ponúka použitie potrebných rôznorodých materiálov. Vysoko tepelne, odolné, vláknami zosilnené alebo flexibilné materiály sú používané pri rôznych oblastiach v závislosti od potrebnej aplikácie.

Obrovský potenciál na ušetrené prostriedky je veľkým lákadlom pre výrobné spoločnosti. Použitie aditívnej výroby dokáže šetriť čas a peniaze s pridanou hodnotou v podobe optimalizácie procesov.

3D tlačiareň x500 prichádza s iniciatívnou vyhrievanou komorou, ktorá s pomocou najnovšieho typu extrúdera DD4 dokáže spracovať technické filamenty a tlačiť vysoko pevné súčiastky s veľkou presnosťou.

Všetko o 3D tlačiarni x500, ale aj o iných modeloch nájdete na našich stránkach www.germanreprap.sk

V prípade akýchkoľvek dotazov nás neváhajte kontaktovať.

Zdroj: germanreprap.com/reference

Menu